Goede Plekken Om Je Spaargeld Weg Te Zetten

Geld dat als spaargeld wordt beschouwd, wordt vaak op een rente-verdienende rekening geplaatst waar het risico van het verliezen van uw aanbetaling zeer laag is. Hoewel u mogelijk grotere opbrengsten kunt behalen met beleggingen met een hoger risico, zoals aandelen, is het idee achter besparingen om het geld langzaam te laten groeien met weinig of geen risico’s.

Online bankieren heeft de variëteit en toegankelijkheid van spaarrekeningen vergroot. Hier zijn enkele van de verschillende soorten accounts, zodat u uw besparingen optimaal kunt benutten. Je kunt natuurlijk kiezen voor de goedkoopste leningen om je spaargeld weg te zetten. Ook zie je vaker dat bedrijven een zakelijk krediet zonder jaarcijfers kunnen aanvragen omdat ze een goed businessplan hebben ontwikkeld.

Je Kan Je Geld Kwijt Op Verschillende Soorten Spaarrekeningen

Banken en kredietverenigingen bieden spaarrekeningen aan (een coöperatieve financiële instelling die is opgericht, eigendom is van en wordt beheerd door haar leden – vaak werknemers bij een bepaald bedrijf of leden van een handels- of werkvereniging).

Het geld op een spaarrekening is tot bepaalde limieten verzekerd door de Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) . Beperkingen kunnen van toepassing zijn op spaarrekeningen; er kunnen bijvoorbeeld servicekosten in rekening worden gebracht als er meer dan het toegestane aantal maandelijkse transacties plaatsvindt.

Geld op een spaarrekening kan meestal niet worden opgenomen door het schrijven van cheques en soms, niet bij een geldautomaat. Rentetarieven voor spaarrekeningen zijn kenmerkend laag; Online bankieren biedt echter wel iets hoger renderende spaarrekeningen.

Bankrekeningen Met Daarop Hoge Rente

Hoogrentende bankrekeningen zijn een soort spaarrekening, compleet met FDIC-bescherming, die een hogere rente verdienen dan een standaard spaarrekening. De reden dat het meer geld verdient, is dat het meestal een grotere initiële storting vereist en de toegang tot het account beperkt is.

Veel banken bieden dit type rekening aan gewaardeerde klanten die al andere rekeningen bij de bank hebben. Er zijn online hoogrenderende bankrekeningen beschikbaar, maar u moet overschrijvingen van een andere bank instellen om geld van de online bank te storten of op te nemen.

Er Is Nog Een Andere Optie

Depositocertificaten (CD’s) zijn verkrijgbaar bij de meeste banken en kredietverenigingen. Net als spaarrekeningen zijn CD’s FDIC-verzekerd, maar ze bieden over het algemeen een hogere rente, vooral bij grotere en langere deposito’s. De vangst met een CD is dat je het geld een bepaalde tijd op de CD moet bewaren; anders wordt een boete, zoals het verliezen van drie maanden rente, beoordeeld.

Populaire looptijden van cd’s zijn 6 maanden, 1 jaar en 5 jaar. Alle verdiende rente kan aan de CD worden toegevoegd als en wanneer de CD afloopt en wordt vernieuwd. (Met een CD-ladder kunt u uw beleggingen spreiden en profiteren van hogere rentetarieven.)

Beleggingsfondsen Zijn Vaak Ook Een Oplossing

Een geldmarktfonds is een soort beleggingsfonds dat alleen belegt in effecten met een laag risico. Als gevolg hiervan worden geldmarktfondsen beschouwd als een van de laagste risicotypen van fondsen. Geldmarktfondsen bieden doorgaans een rendement dat vergelijkbaar is met de korte rente.

Geldmarktfondsen zijn niet FDIC-verzekerd en worden gereguleerd door de Securities and Exchange Commission’s (SEC) Investment Company Act van 1940. Geldmarktfondsen bij een kredietunie zijn echter verzekerd via het National Credit Union Agency.

Beleggingsfondsen, beursvennootschappen en veel banken bieden geldmarktfondsen aan. Rentetarieven zijn niet gegarandeerd, dus een beetje onderzoek kan helpen bij het vinden van een geldmarktfonds met een geschiedenis van goede prestaties.

Comments are closed.