Moet u een nieuwe of gebruikte auto kopen?

Moet u een nieuwe of gebruikte auto kopen? Als het tijd is om een auto te kopen, zijn er veel beslissingen die u moet nemen. U moet kiezen tussen auto, vrachtwagen of SUV en u moet het merk en model, de kleur en nog veel meer beslissen.

Een van de grootste beslissingen die u moet nemen, is kiezen tussen het kopen van een nieuwe auto of het kopen van een gebruikte auto.

Wanneer je het auto-aankoopproces doorloopt, kan dit opwindend zijn. Het is gemakkelijk om je in te laten met alle toeters en bellen van een nieuwe auto, maar het kopen van een auto is een enorme investering en het is van vitaal belang dat je de beste beslissing neemt.

Dit is een enorm verschil.

Zelfs met het enorme prijsverschil zijn er nog steeds miljoenen mensen die nieuwe auto’s kopen in plaats van een gebruikte, maar is het een goede beslissing voor u? Er zijn veel mensen die twijfels of angsten hebben wanneer ze proberen een tweedehandsauto te kopen.

Gebruikte auto’s zijn een betere deal dan nieuwe auto’s

Afschrijving: de meeste auto’s depreciëren 20-30% tijdens de eerste 2 jaar van eigendom. Waarom zou u uw zuurverdiende geld uitgeven als u in plaats daarvan iemand anders het verlies kunt laten nemen?

Meer waar voor uw geld (en dat bedoel ik niet met terugslag!): U kunt het zich vaak veroorloven om een betere auto te kopen met meer opties dan u zou kunnen kopen als u een nieuwe auto zou kopen. Stel dat u een budget van $ 20.000 heeft voor een auto. Je kunt een fatsoenlijke nieuwe auto kopen, met weinig opties. Maar als u bereid bent om een gebruikte auto van 2-3 jaar oud te kopen, kunt u over het algemeen een model krijgen met meer opties – waarvan sommige normaal honderden of zelfs duizenden dollars toevoegen aan het tabblad van een nieuwe auto, zoals een maan dak, 6 schijf wisselaar, lichtmetalen wielen, verwarmde stoelen, etc.

De kwaliteit verbetert altijd: een paar decennia geleden was ‘tweedehandsauto’ synoniem voor ‘rommel’. Auto’s waren wegwerpartikelen die maximaal tien jaar meegingen. De auto’s van vandaag gaan veel langer mee als je voor ze zorgt. Er is geen reden om een 2-3-jarige auto niet te kopen en niet te verwachten om deze minstens 7-10 jaar te rijden voordat je hem inruilt omdat je er genoeg van hebt – niet omdat hij uit elkaar valt.

Verlengde garanties: steeds meer fabrikanten bieden gecertificeerde gebruikte auto’s en verlengde garanties aan. Deze opties kunnen een paar extra dollars toevoegen aan de initiële kosten, maar kunnen u onderweg mogelijk honderden of duizenden dollars besparen. Ze geven u ook de gemoedsrust om te weten of er iets onder de garantie misgaat, u bent niet op de haak voor de totale kosten.

Die geur van nieuwe auto’s verdwijnt: binnen zes maanden weet je waarschijnlijk het verschil toch niet. Na een paar maanden is de geur van de nieuwe auto verdwenen, je hebt je koffie een of twee keer op de vloer gemorst, je schoenen slepen vuil in de tapijten en je kinderen … nou, het zullen kinderen zijn! Om eerlijk te zijn, vind je het waarschijnlijk niet zo erg als deze dingen met een gebruikte auto gebeuren omdat het wordt verwacht. Maar als ze met uw nieuwe auto gebeuren … wel, het veroorzaakt alleen maar stress! Veel mensen die nieuwe auto’s kopen, zijn zelfs zo paranoïde over dingen die met hun auto gebeuren dat ze er niet zoveel van genieten als ze zouden moeten. Het is een auto; geen museumstuk.

Autoverzekeringspercentages: een nieuwe auto wordt niet alleen duurder als u hem veel rijdt, maar u betaalt ook elke maand meer voor uw auto wanneer u uw premies voor autoverzekeringen moet inleveren. In vrijwel elk geval kost een nieuwe auto meer om te verzekeren dan een gebruikte auto. Als u geld wilt besparen op uw autoverzekering, is het kopen van een veilige gebruikte auto een meer betaalbare optie.

U kunt via een kenteken check genoeg informatie over de auto krijgen om te beslissen of u het wel wilt kopen of niet. U kunt achter het ware kilometerstand komen, uitvinden hoeveel eigenaren het heeft gehad, een schaderapport auto krijgen en nog veel meer. Bezoek https://www.kentekencheck.nu om alle informatie gratis te krijgen.

Comments are closed.