Wasdroger Kopen Met De Beste Tips

Een wasdroger versnelt het wasproces, zodat u tijd kunt besparen en niet afhankelijk bent van het weer. Deze koopgids schetst de functies die u moet overwegen wanneer u naar wasdrogers kijkt. Daarnaast is het goed om te weten dat condensdroger vergelijken altijd loont.

Verschillende Soorten Wasdrogers

Luchtafvoerdroger: neemt vochtige lucht op die wordt geproduceerd door het droogproces en stuurt deze via een slang naar buiten om condensatie te voorkomen. U moet de droger in de buurt van een buitenmuur of -venster installeren om hem goed te kunnen aansluiten.

Condensor: Scheidt water uit de vochtige lucht in een container, die na het drogen wordt geleegd of door de wasmachine wordt leeggepompt. U kunt een condensdroger in elke goed geventileerde ruimte installeren. Veel Nederlanders kiezen voor AEG condensdroger vergelijken.

De Inhoud Van De Droger, Hoe Moet Je Dit Zien?

Een van uw belangrijkste overwegingen voordat u een wasdroger koopt, is de capaciteit, die wordt gemeten in kilogram. Dit betekent dat een droger van 5 kg een maximale laadcapaciteit van 5 kg heeft. Als ruwe gids kan een droger van 4 kg een lading van ongeveer 20 shirts aan. Een eenheid van 8 kg kan ongeveer 40 shirts dragen. Overweeg ook het volgende:

Hoe groter de trommel, hoe efficiënter warme lucht door de machine stroomt, wat resulteert in snellere droogtijden. Als stoffen voldoende ruimte hebben om te tuimelen, betekent dit minder kreuken.

Tip: hoogwaardige wasdrogers hebben roestvrijstalen vaten, die langer meegaan en een gladde afwerking hebben zodat stoffen niet blijven haken.

Instellingen En Voor Ingestelde Programma’s Van Wasdrogers

Kledingdrogers hebben een selectie van instellingen en automatiseringsniveaus:

  • De meeste drogers hebben instellingen voor katoen of synthetische stoffen, en sommige hebben er ook een voor fijne was.
  • De meeste drogers hebben een omgekeerde wasfunctie waarbij de trommel beide kanten op draait en tussendoor pauzeert. Dit houdt het wasgoed gescheiden en droogt het gelijkmatiger en sneller.
  • Een anti-kreukfunctie zal je kleding aan het einde van de cyclus van tijd tot tijd laten tuimelen, zodat ze niet kreuken als je de machine niet meteen kunt legen.
  • Een koele luchtinstelling die kan worden gebruikt om stoffen die zijn opgeborgen te luchten.
  • State-of-the-art drogers detecteren of kleding droog is of niet, en blijven drogen tot ze klaar zijn.
  • Sensoren kunnen uw kleding redden
  • Kledingdrogers met vochtsensoren regelen de lengte van de droogcyclus, waardoor de droogtijd wordt verkort en overmatig drogen wordt voorkomen. Overgedroogde kleding verliest vaak zijn vorm en slijt eerder.

Is Een Wasdroger Energiezuinig?

Over het algemeen zijn wasdrogers een van de meest energievretende apparaten in uw huis, dus controleer het energielabel wanneer u er een koopt.

Bedrijfskosten zijn afhankelijk van hoe lang en hoe hard de machine moet werken. Sommige drogers hebben een timervertraging, zodat u ze ‘s nachts kunt gebruiken tegen een goedkoper stroomtarief (raadpleeg uw lokale energieleverancier). Anderen hebben sensoren die detecteren wanneer het wasgoed droog is en vervolgens de droger uitschakelen, waardoor energie wordt bespaard en overmatig drogen wordt voorkomen.

Energie Besparen Met Je Wasdroger

  • Overbelast de machine niet.
  • Probeer soortgelijke stoffen samen te drogen.
  • Centrifugeer uw wasgoed met de hoogst mogelijke centrifugeersnelheid voordat u de droger laadt

Het Geluid Van Een Wasdroger

Een wasdroger kan behoorlijk luid zijn omdat deze een draaiende motor en trommel heeft, evenals een uitlaatventilator. Zoek op zijn minst naar een droger met een dempingssysteem om de trommel op te vangen. Bedenk waar je droger staat, hoe dicht je was bij woonruimtes is en hoe stil het moet zijn. Probeer indien mogelijk exact te bepalen hoe luid het is voordat u het koopt.

De Plek En Installatie Van Je Eigen Wasdroger

Meet de beschikbare ruimte om ervoor te zorgen dat een wasdroger past en dat u er gemakkelijk bij kunt. Als de vloeroppervlakte beperkt is, kunnen sommige wasdrogers op een voorlader worden gestapeld. Andere drogers kunnen aan een muur worden gemonteerd; Als u van plan bent om op een muur of plank te monteren, overweeg dan of dit het gewicht van de machine kan dragen.

Vergeet niet de locatie van de uitlaatopening van de wasdroger te overwegen. De hete, vochtige lucht van een droger kan uw huis onnodig verwarmen, schimmelproblemen veroorzaken en een veiligheidsrisico vormen. Houd er rekening mee dat niet alle drogers worden geleverd met afzuigkanalen en dat niet alle wasserijen gemakkelijk kunnen worden aangesloten om de uitlaat naar buiten te pompen.

Comments are closed.