Wat Is Nou De Beste Manier Om Je Telefoon Op Te Laden?

Waarom lijkt de batterij van je telefoon na verloop van tijd erger te worden? In het begin kan het vermogen over zijn als je je aan het einde van de nacht in bed nestelt, maar naarmate de tijd verstrijkt, merk je dat je batterij tegen de middag halfvol is.

Gedeeltelijk omdat je telefoongebruik – de apps die je installeert, de rommel die je verzamelt, de aanpassingen die je maakt en de steeds meer meldingen die je ontvangt – de batterij zwaarder belasten.

Kooptip: Met de komst van het dure abonnement Galaxy S9 is het Galaxy S8 met abonnement sterk in prijs verlaagd. Profiteer nu!

Maar de andere ding om te overwegen is dat gsm-batterijen hebben na verloop van tijd, wat betekent dat ze in toenemende mate niet in staat te houden dezelfde hoeveelheid stroom. Hoewel ze een levensduur van tussen de drie en vijf jaar moeten hebben, of tussen de 500 en 1000 oplaadcycli, zal een vijf jaar oude telefoon batterij nooit zo lang meegaan als een gloednieuwe batterij. Gewapend met onze tips voor de beste manier om batterijen te onderhouden, kunt u de batterijstatus van uw smartphone echter veel langer behouden.

Wanneer Is Het Beste Moment Om Je Telefoon Op Te Laden

De gouden regel is om uw batterij meestal tussen 50- en 90% bij te vullen. Dus vul het bij wanneer het onder de 50% daalt, maar haal de stekker uit het stopcontact voordat het 100% raakt. Om deze reden wilt u misschien overwegen om het ‘s nachts aangesloten te laten.

Als je je telefoon volledig oplaadt, is dat niet dodelijk voor een telefoonbatterij en het lijkt bijna contra-intuïtief om dit niet te doen, maar elke keer als je hem volledig oplaadt, wordt de levensduur ervan verkort. Aan de andere kant van de schaal moet u ook voorkomen dat de batterij van uw telefoon onder de 20% komt.

Altijd Tot 100% Opladen?

Nee, of in ieder geval niet elke keer dat je hem oplaadt. Experts raden aan om de batterij één keer per maand volledig op te laden (een “laadcyclus”). Hierdoor wordt de batterij opnieuw gekalibreerd, wat een beetje lijkt op het opnieuw opstarten van uw computer.

Verstandig Om Je Telefoon In De Nacht Op Te Laden?

In de regel niet, omdat u wilt voorkomen dat ze te vaak tot 100% worden opgeladen en u niet één oog open hoeft te houden voor wanneer die tijd nabij is. De meeste moderne smartphones zijn echter slim genoeg om te stoppen met opladen wanneer ze vol zijn, dus er is geen groot risico dat uw telefoon ‘s nachts wordt opgeladen. Als u het gedurende een lange tijd aangesloten laat, kan het verwijderen van de behuizing oververhitting voorkomen.

Zijn Snellader Slecht Voor Je Telefoon?

De meeste nieuwe smartphones ondersteunen snelladen, maar worden vaak geleverd met een lader met lagere specificaties in de doos. De meest gebruikelijke snellaad standaard is Qualcomm’s Quick Charge, maar telefoonfabrikanten hebben hier vaak een eigen alternatief voor (dat vaak nog sneller is).

Deze telefoons hebben een speciale code die zich meestal bevindt in een chip die bekend staat als de Power Management IC (PMIC) die communiceert met de lader die u gebruikt en vraagt ​​om stroom op een hogere spanning te sturen.

Hoewel snel opladen zelf de batterij van uw telefoon, die is gebouwd om deze te ondersteunen, niet zal schaden, zal de warmte die wordt gegenereerd door dat opladen waarschijnlijk de levensduur beïnvloeden.

Het is dus onwaarschijnlijk dat een snelle aanvulling met een snellader uw telefoon zal beschadigen, maar langdurig en regelmatig snel opladen kan betekenen dat de batterij niet zo lang meegaat als wanneer u een langzamere lader zou gebruiken. Het is dus aan u om de voordelen van sneller opladen in evenwicht te brengen met het gemak van snel opladen van uw telefoon voordat u de deur uit rent.

Comments are closed.