Bitcoin Investeren voor beginners

Bitcoin is digitaal geld, ook bekend als cryptocurrency dat elektronisch wordt gemaakt en bewaard. De kern van bitcoin-technologie is een soort superdatabase genaamd de “blockchain”. De blockchain is openbaar en voor iedereen toegankelijk, net als internet.

De blockchain bevat elke transactie in de geschiedenis van bitcoin en groeit voortdurend. Wanneer u bitcoins gebruikt om iets te kopen, controleert een wereldwijd netwerk van computers de blockchain-database en controleert u of u de bitcoins bezit. Het is alsof duizenden geautomatiseerde notarissen elke transactie automatisch controleren, authenticeren en garanderen.

Iedereen heeft het nu over bitcoin en blockchain, met bitcoin op dit moment aller tijden hoog op US $ 4.609,98 (RM19, 304,29) per bitcoin op 8 september 2017.

Tama-Richard Churchouse, redacteur bij Stansberry Churchouse Research, waarschuwde echter voor het kopen van bitcoin alleen vanwege speculatie dat de prijs omhoog zal gaan. Hij moedigde ook af om ook een zinvol deel van de portefeuille van een belegger aan bitcoin toe te wijzen.

Het zou echter goed zijn voor beleggers om wat bitcoin te kopen om zich vertrouwd te maken met hoe het werkt en hoe het te verhandelen.

Hier zijn drie tips die Churchouse deelde over hoe u voor het eerst kunt investeren in bitcoin-investeringen:

Tip # 1: Begin klein

Vanuit persoonlijke ervaring, raadt Churchouse ten zeerste aan dat mensen die wat bitcoin willen kopen, beginnen met een extreem kleine hoeveelheid … niet meer dan de waarde van een bitcoin. (Je kunt minder geld gebruiken en een fractie van een bitcoin kopen, ook als je dat liever hebt).

Het proces van het kopen, verplaatsen en opslaan van bitcoin is niet zoals traditioneel online bankieren of beleggen. Als u bijvoorbeeld bitcoin naar de verkeerde locatie verzendt, kunt u niet alleen uw bank oproepen en uw transactie annuleren. Het is dus van cruciaal belang om vertrouwd te raken met de mechanismen van het kopen en verplaatsen van bitcoin eerst met een relatief klein bedrag, voordat u doorgaat naar grotere bedragen in dollars. Enkele exchanges waar je kunt beginnen Bitcoin exchange en Plus500 bitcoin exchange.

Tip # 2: Schrijf alles op

Het is ironisch dat, hoewel bitcoin een zeer moderne technologie is, beleggers ervoor moeten zorgen dat ze ‘offline’ gegevens bijhouden van al hun bitcoin-informatie. Dat betekent een pen en papier, of op zijn minst een Microsoft Word-document gebruiken en het afdrukken als back-up.

Bitcoin opslaan en verzenden/ ontvangen omvat het instellen van een digitale portemonnee. Dit is een plek waar je je bitcoin ‘bewaart’.

Je portemonnee heeft een openbare sleutel (die er misschien een beetje als volgt uitziet: 1GwV7fPX97hmavc6iNrUZUogmjpLPrPFoE) waarnaar de bitcoin wordt verzonden. Dit is als een accountnaam.

Uw portemonnee heeft ook een priv├ęsleutel. Dit is een alfanumerieke reeks die lijkt op de openbare sleutel hierboven, of een lange reeks willekeurige woorden die door de portefeuille zijn gegenereerd. Dit is het ‘wachtwoord’ dat u gebruikt om toegang te krijgen tot uw portemonnee.

Hoe dan ook, beveiligde portefeuilles hebben geen optie “Ik ben mijn wachtwoord vergeten”.

Als u uw persoonlijke sleutel verliest of vergeet, verliest u de toegang tot uw portemonnee. En u verliest uw investering. Periode.

Churchouse schrijft alles op en print schermafbeeldingen van al zijn transacties.

Tip # 3: Laat geen geld achter bij de beurs

Om uw contant geld om te zetten in bitcoin, moet u een rekening openen met een uitwisseling.

Dit proces duurt meestal een paar dagen omdat de uitwisseling KYC (ken uw klant) ijver voor u moet uitvoeren. Dit betekent dat ze een standaard identiteitsverificatie uitvoeren, zodat de uitwisseling weet wie je bent en dat je geen gezochte crimineel bent.

Nadat u het account hebt geopend, kunt u het financieren met een bankoverschrijving – of in sommige gevallen met een creditcard – voordat u bitcoin koopt.

Als de beurs waar je bitcoin hebt gekocht (en daar hebt achtergelaten) wordt gehackt, kun je je geld verliezen. Dit is gebeurd in een paar spraakmakende zaken.

Bijvoorbeeld, in 2014 bitcoin-uitwisseling Mt. Gox, die op dat moment tot 70% van het totale bitcoin-volume afhandelde, diende faillissement aan en zei dat 750.000 bitcoin van klanten ontbrak. Dat is US $ 3,5 miljard aan prijzen van vandaag.

De veiligste plek om je bitcoin op te slaan is in een bitcoin-portemonnee.

Comments are closed.